Turnuvada Hafızlardan Kıyasıya Mücadele

Turnuvada Hafızlardan Kıyasıya Mücadele

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu sosyal ve sportif faaliyetlere aralıksız devam ediyor. 

Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan öğrenciler için “Masa Tenisi Turnuvası” düzenlendi. 5. , 6. ,7. , 8., ve 9. Sınıf öğrencileri için 3 ayrı kategoride düzenlenen turnuvaya yaklaşık 250 öğrenci katıldı. 

Hafızlık eğitimi alan öğrencilerin yoğun ders programlarında moral ve motivasyonlarını artırmak için yapılan sosyal faaliyetler kapsamında; öğrencilerin ders programlarından arta kalan dinlenme zamanlarına göre düzenlenen maçlar yaklaşık 1,5 ay sürdü. 

SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLER ÖĞRENCİLERİN DERS BAŞARILARINA KATKI SAĞLIYOR

Öğrencilerin özgüvenlerini artırmak hem de aralarındaki arkadaşlık ve güven bağlarını geliştirmek için bireysel ve takım sporlarının önemine değinen Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, sosyal faaliyetlerin öğrencilerin gelişimine çok büyük katkı sağladığının altını çizdi. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda etkinlik düzenlediklerini ifade eden Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, “Kestanepazarı hafızlık eğitiminde yüzde yüz başarıyı bir gelenek haline getirmiş ülkemizin yegâne hafızlık ve Kur’an eğitimi kurumudur. Yoğun ders programında bu başarıyı devam ettirmek için fedakârca çalışan, hocalarının tavsiyelerine uyan öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun bir biçimde özgüvenlerini arttırıcı sosyal ve sportif faaliyetleri gerçekleştirmek de bizlerin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız bu faaliyetlerin öğrencilerimizin derslerine de pozitif etkisi olduğunu görmek bizleri son derece memnun ediyor. Öğrencilerimizin eğitimdeki başarılarını artırmaya yönelik moral ve motivasyonlarını yükseltecek faaliyetlerimiz devam edecektir.” dedi. 

Turnuvada Dereceye Giren Öğrencilerimiz Ödüllerini;

5. sınıflar 1.’si Enes Pehlivan ödülünü Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı’dan alırken, 6 ve 7. sınıflar 1.’si Emrullah Karakaya ödülünü Eğitim Koçu Mehmet Keskin’den, 8 ve 9. Sınıflar  1.’si Mustafa Karakurt’a ödülünü Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Yasin Uslu’dan aldı. 

Kurs Yöneticisi Yasin Uslu ve Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, turnuvaya katılan tüm adaylara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Hafızların Yuvası Kestanepazarı

Bizi Tanıyın...
Kestanepazarı; Kurra Hafız Salih Tanrıbuyruğu Hocamız tarafından yüz yılı aşkın süre önce temeli atılmış, o günün şartlarında hedefi Allah’ın dinini öğretmek ve öğrenmek olan bir kuruluştur. Derneğimiz bugün de, bu çizgiden ayrılmadan, gelişen ve değişen şartlarda, aynı gayeyle yoluna devam etmekte, aynı heyecan ve coşkuyu yüreklerinde hissetmektedir.
Sorularınız için lütfen bizimle iletişim kurun