Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Eğitim Koordinatörü Zübeyir Kuyubaşı tarafından planlanan eğitim çerçevesinde iki gün süreyle Kestanepazarı Eğitim Kurumlarında görev yapan “Belletmenlerimize” hizmet içi eğitim verildi.
Eğitimin ilk günü:
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Cüneyd Dayhan “Bulunduğumuz Konumun Önemi ve Değeri”,
Milli Kültür ve Ahlaka Hizmet Vakfı Başkanı Fatih Boyacı "Vakıf -Dernek Hassasiyeti”
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Eğitim Koordinatörü Zübeyir Kuyubaşı "Belletmenin Özellikleri ve Görevleri, Ergen - Öğrenci Psikolojisi”
Eğitimin ikinci günü ise:
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhiddin Sami Dayhan "Kestanepazarı Aidiyet Bilinci”,
Karabağlar Müftülüğü Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu Yurt Yöneticisi İsmail Bayram "Veli - Kurum Diyaloğu Ve Ekip Ruhu”,
Özel Kestanepazarı Hatay Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurt Müdür Yardımcısı Ömer Çelebi “"Belletmen Öğrenci İlişkisi”,
Çocuk Gelişimi Uzmanı Halil İbrahim Atakan “Sınıf Yönetimi Ve Olumsuz Davranışlara Tepkiler”
Konulu eğitimler verildi.
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Eğitim Koordinatörü Zübeyir Kuyubaşı “Hizmet İçi eğitimler, belletmenin pedagojik formasyonunu güçlendirerek öğrenciyle olan duygusal bağı profesyonel bir zemine oturtur. Güvenli ve huzurlu bir barınma ortamı için bu tür eğitimlerin periyodik olarak tekrarlanması, kurumun eğitim kalitesini kalıcı hale getirir. Ayrıca bu eğitimler belletmenliğin, rehberlik ve rol model olma süreci olduğunun kavranmasında önemli katkı sağlar. Katılımcıların sabır, empati, kriz yönetimi ve adaletli tutum gibi kişilik özelliklerini mesleki birer disiplin olarak benimsemesinde önemli katkı sağlar.” dedi.