Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği

Yavuz Yiğit gerçekleştirdiği ziyarette Kestanepazarı Konferans Salonunda öğrencilerle buluştu. Buluşmada İzmir İmam Hatipliler ve Mezunlar Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu da yer aldı.

Öğrencileri, gençliğe yönelik yaptığı projelerle buluşturan Yiğit; “Buraya gelirken karşımdaki kitleyi 20 veya 30 kişi olarak bekliyordum ama görüyorum ki karşımda en az 200 kişi var. Bu beni çok heyecanlandırdı.” diyerek, kurumdaki öğrenci sayısının çokluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hayalleriniz Size Uzak Olmasın

Yiğit, yaptıkları projelerden bahsederek, öğrencilerin başarıya uzak durmamaları gerektiğini söyledi. Yiğit konuşmasına; “Tuzla ilçe genelinde 340 öğrenci ile yaptığımız projede daha önce hayatında hiç proje yapmamış 15-17 yaşındaki öğrenciler, 2.5 ayda 1 milyon TL’lik yardım topladılar. Ve bu yardımlar ile 1 ay içerisinde 82.000 kitap toplandı. 37.000 kalem, 25.000 defter, 10.000 kıyafet, 13. 500 oyuncak toplandı. Tüm bu ürünler öğrenciler tarafından ulaşım sponsorları ayarlanarak Anadolu’nun 10 farklı şehrine dağıtıldı. Sonrasında 2.000 ağaç dikildi. 50.000′den fazla gülümseme fotoğrafı çekildi. Afrika’da 1 Su kuyusu açıldı ve 8 Katarakt ameliyatı yapıldı. 220 ünite kan toplandı. Sokaklarda bilinçlendirme kampanyaları organize edildi. Yaşlılar, kimsesiz çocuklar, engelliler ziyaret edildi.

Sizler de böyle etkinlikler, faaliyetler ve projeler geliştirerek iyilik çemberinizi genişletebilirsiniz. Bu sayede destekçiniz çok olacak ve insanları mutlu etme yolunda büyük bir yol almış olacaksınız. Unutmayın, hayalleriniz size hiçbir zaman uzak olmasın. Yeter ki o adımı atmış olun.” diyerek devam etti.

Sosyal alanda etkin olmaları konusunda öğrencilere yöntemler sunan Yiğit, yaptıkları projelerden örnekler anlattı. Bunlardan “Selam Verme” örneğini anlatarak; “Dışarıda, toplu yaşam mahallerinde veya metroda, gönüllü gençlerimiz gördükleri kişilere selam vererek güzel bir etkinlik başlattılar. Bu etkinlik bize çok olumlu yansıdı. Başka bir örnek ise yine gönüllü gençlerimiz ellerindeki tatlılarla sokakta karşılaştıkları herhangi bir vatandaşa ‘Tanıdığınız veya tanımadığınız herhangi birine onu sevdiğini söylerseniz size tatlı ikramımız olacaktır’ diyerek farklı ve güzel bir etkinlik yaptılar. Burada da bize olumlu dönüşler çok oldu. Bu örnekleri sizler de geliştirebilir, farklı projeler üretebilirsiniz.” dedi.

Yavuz Yiğit Yaptıkları Projeleri Öğrencilerle Paylaştı
Yavuz Yiğit Yaptıkları Projeleri Öğrencilerle Paylaştı
Yavuz Yiğit
Yavuz Yiğit

Yavuz Yiğit Kimdir?

Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nden başarı bursu ile mezun olan Yavuz Yiğit, 2007 yılında 6 aylığına Belçika’nın Antwerp Üniversitesi’nde eğitim gördü. 10 farklı ülkede 1000′den fazla konferansa, tartışmaya ve kongreye katıldı. 100′den fazla ulusal ve uluslararası projede aktif görev aldı. 2009 yılında 350.000 TL’lik bütçesi ile Türkiye’nin en büyük bütçeli öğrenci kulüplerinden birinin kurulmasını sağlayan Yavuz Yiğit; Oxford, Cambridge ve Harvard Üniversitelerinin eğitmenlerinden münazara, hitabet, ikna kabiliyetleri ve liderlik konularında eğitimler aldı. 2013 yılında Prens Charles tarafından desteklenen Uluslararası Mosaic Liderlik Programı’na dünyadan davet edilen 80 genç liderden biri oldu.

12 yaşından beri saatçi, petshop, turizm acentası, organizasyon firması, otel gibi pek çok farklı yerde çalıştı. 2011 yılında yenilikçi kurumsal sosyal sorumluluk projeleri üreten Aydiya Organizasyon’u kurdu. Şirket üniversiteler, belediyeler ve kurumlar için İyilik Şampiyonası, Sokak Olimpiyatları, Lise Üniversitesi, Münazara Okulu gibi konseptler üretti. Aydiya Organizasyon İyilik Şampiyonası projesi ile hayatlarında hiç proje üretmemiş lise öğrencilerine 3 ayda 48 proje ürettirdi ve bu projelerle 1 milyon TL’lik değerin üretilmesini sağladı.

Yavuz Yiğit şu an üniversiteler, dernekler, şirketler ve belediyeler için projeler üretmekte ve bu projelerin yöneticiliğini yapmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.