Kestanepazarı’nda Kurban ibadeti heyecanı, her yıl olduğu gibi bu yılda bayram namazının hemen ardından hayırseverlerin katılımıyla birlikte coşkuyla yaşandı. Hayvanlarının kurban edilişine tanıklık etmek isteyen hayırseverler Kestanepazarı hocalarının nezaretinde tekbir getirerek ibadetlerini yerine getirdi.
Kurban sorumlusu Halil Taşcı tüm kurbanların tekbirler eşliğinde İslami usullere uygun olarak kesildiğini belirtti. Kurbanlarından pay almak isteyen hayırseverlerin bir parça kurban eti de aldıklarını belirten Taşcı, “Hayırseverlerimizin bağışları sayesinde geçen yıllarda olduğu gibi öğrencilerimizin yıllık et ihtiyacı karşılandı. Kestanepazarı görevlileri nezaretinde İslami usullere göre vekalet ile kesimleri yapılan kurbanların sahipleri hayırseverlere de mesaj yolu ile bilgi verildi” dedi.
KARABAĞLAR’DAKİ EN HİJYENİK KESİM ALANI
Yeşilyurt’taki yerleşke içerisinde bulunan kesim alanına yeni yapılan ray sistemi ile insan emek gücünün azaltılarak tesisin daha modern bir hal aldığını da dile getiren Taşcı, hayırseverlerin yeni ray sisteminden oldukça memnun olduklarını iletti. Ayrıca Kurban Bayramı süresince Kestanepazarı yerleşkesindeki kurban kesim alanını sık sık ziyaret eden Karabağlar Belediyesi zabıta ekipleri Kestanepazarı yöneticilerine çevre temizliğine verdikleri önemden dolayı teşekkür etti. Zabıta ekipleri Karabağlar ilçesinde gezdikleri Kurban Kesim alanlarında Kestanepazarı Yerleşkesi’nden daha temiz ve sağlıklı başka bir yere denk gelmediklerini söyledi.
Makbuzsuz hiçbir hayvan bağışı alınmadığını özellikle vurgulayan Taşcı, kurban hizmetinde gerekli denetimler dernek görevlilerince gereği şekilde yerine getirildi ve bütün hayırseverlerimizin arzu ettikleri hayvanlar tamamen İslami usullere göre kesildi halkımızın bu teveccühünden ötürü teşekkür eder kurban bağışlarının devamını dileriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.